My Queenstown and the Luge!!! Part 3/3

Komt ie dan!!! Deel 3 van 3...

Haha wel lache om in 3 delen je verhaal te schrijven, maar ik moet wel goed nadenken wat ik allemaal meegemaakt heb, ik zal vast en zeker een hoop vergeten zijn, dus ik zal proberen wat eerder een verhaal te schrijven.. JA ECHT, ik ga het echt proberen :) !

Ok, van de warme zomer in Canada terug naar het koude maar oh zo mooie Queenstown in Nieuw Zeeland! In Canada alles op een rijtje gezet wat ik de komende tijd wil gaan doen en eigenlijk wat ik de komende tijd MOET gaan doen.. haha. Ik heb het dan natuurlijk over MONEY, want het geld is langzamerhand op! Begonnen met een dik vet spaarvarkentje, wat geld bijverdient met de bananen, dikke pot gewonnen met poker in OZ, belastinggeld terug gekregen.. en daardoor dus bijna een jaar aan het reizen....! Maar helaas its gone!! EN zonder poen kan je niks doen, dus het was tijd om werk te zoeken! Uiteraard nog even het voetbal gevolgd vanuit de kroeg en helaas gezien hoe die lelijke Spanjaarden onze titel weg roofde :( .. gelukkig serveerde ze zoiets van BIER in de kroeg en kon ik mijn teleurstelling weg drinken.... verder wel weer een aantal mensen leren kennen daardoor.. (aan een slechte kant zit toch weer een goede kant!) who knew...

Een week verder en het is weer tijd voor serieuze dingen: werk zoeken.

Voor het eerst in mijn leven,  heb ik een cv moeten maken, dat was even goed nadenken zeg... pfff! Geen echte rocket science diplomas of in dat geval..... NO diplomas at all haha! Maar goed, wel veel werkervaring ben ik stiekem achter gekomen en ik denk dat je daar ook een end mee komt! En met nu ongeveer meer werkervaring in het buitenland dan in Nederland, had ik wel het geloof om een ‘’leuk’’ baantje te vinden! Iig een beter baantje dan die lelijke rotte bananen!!!!! (kan ook niet anders)

Dus netjes mijn eerste cv gemaakt en uiteraard heb ik deze in het Engels moeten crieeren! Hier en daar wat hulp gekregen van mijn Engelse/Ierse leraar en reismaatje Paul, wat toch wel nodig is af en toe! Wij Nederlanders kunnen echt allemaal goed Engels, vergeleken met alle andere backpackers uit Europa > believe me!! Maar toch kom je er snel achter dat wij veel foutjes maken in de taal en het is dan ook erg leerzaam om te reizen/leven met mensen van Engelse afkomst!

Yep Yep naast veel  lol maken en avonturen beleven wordt ik er ook nog slimmer van hahaha!

En terwijl jullie lekker in de zon en hittegolf (had ik gehoord) van een biertje op het terras aan het genieten waren, was ik in de kou een baantje aan het zoeken. July,aug en sep is het hoog seizoen in Queenstown. Want zoals jullie weten is het dan winter hiero en dan komt iedereen naar Queenstown voor het skiseizoen om te skien en snowboarden op de prachtige lord of the rings bergen!

Door het hoogseizoen is het ook erg druk hiero en is het erg lastig om een baan te krijgen.. but keep the faith! Veel backpackers zijn naar huis gegaan omdat ze geen baan konden krijgen..... :S BULLSHIT!!! Uiteraard komen de baantjes niet uit de lucht vallen... je moet er wel geduld voor hebben, je moet er veel moeite voor doen EN je moet niet te veel verwachten van de baantjes die worden aangeboden.... !! HELLLOOOOO!! Je bent een backpacker, uiteraard kan je nu niet gaan werken als advocaat, vooral niet als je hier slechts 3 maanden blijft! (gek genoeg begrijpt niet iedereen dan)

Na de eerste 2 weken in terug te zijn in Queenstown, zat ik ff in een dipje..omdat er zoveel mensen aanwezig waren, zaten alle hostels vol! We woonde in een huis zonder isolatie (wat btw normaal is hier) ??? Dus ja je kan je wel voorstellen, als het overdag en  s’nachts vriest en je leeft in een huis zonder isolatie.. dat dat niet de beste omstandigheden zijn...

Dus ja, het was koud, leven in een saai huis zonder andere backpackers, geen tv,  we leefden ook te ver van de stad om ff snel een biertje te pakken ofzo...  De eigenaar was een Indiër die geen Engels kon en die je dus elke dag dezelfde irritante vragen stelde..zoals ‘’aaah good day, good day yes??  not cold not cold! good good yes??’’AAARGGH SHUT UP SHUT UP!!!!  Verder had ik dus geen geld en uiteindelijk zit dan ook echt alles tegen en ga je ‘’thuis en de mensen thuis’’ meer missen als normaal.

Ook ik had veel moeite met het krijgen van een baantje..  maar goed gewoon blijven proberen!!! Vooral bij de ‘’jobshop’’! Dat is een klein bedrijfje waar je je moet inschrijven en dan hopen op een baan! Wat ik deed, was gewoon elke 3 dagen even langs gaan bij die lieve oude dame en haar even gezelschap houden.. totdat ze mijn naam uit haar hoofd wist! Haha de lijst met mensen die zich inschreven was ook zooo groot niet normaal! Elke dag 2 A4tjes. Op een dag kom ik dus weer langs en BOEM!!! RIK...how are you.. blablabla! Uiteindelijk vroeg ik dus of ze iets had voor me, ze had wel iets maar dat was alleen voor  mensen die Engels als 1ste taal hadden.. CALLCENTER werk!!!

AAAAHHRR NEEE..  uiteindelijk haar kunnen overhalen en ik mocht het toch proberen, ja zeg nou zelf... ik moest iets right!!? Aangekomen in het bel kantoor en omringt door Engelse en Ieren.. nice! Haha script gekregen van 30 A4tjes, met uiteraard voor elke vraag een snel antwoord en voor elke ‘’FUCK OFF’’ hmmmmmm, ja niks haha. :)

Wat moesten we nou doen? Een soort van 2e hypotheek verkopen, althans we moesten een afspraak zien te regelen met de ozzies en een van onze consultants. OK!!! Geloof me dat is niet makkelijk in Nederlands, laat staan Engels...!! Haha we belde Australië en voor elke tijdstip op de dag belde we een bepaald gebied vanwege het tijdverschil. Ongeveer 60 mensen gebeld in een uur en uit dit aantal  was, zoals jullie wel kunnen raden, 99% niet geintereseerd. Toch lukte het me om na de eerste week een aantal boekingen te maken YEEEEEAH!! Pfff maar wat een baan zeg, niet echt een droombaan, but eey er kwam weer geld binnen!! 

Zodra Paul en ik weer een beetje geld hadden gespaard zijn we uiteraard de piste op gegaan..  Wat een verschil met Europa joh, de pistes hier zijn lang niet zo goed en lang als in Oostenrijk of Frankrijk. Ook heb je hier niet het Apreskien???!!! HET BESTE VAN HET HELE SKI GEBEUREN!!!! Damn.. dus dat viel behoorlijk tegen, maar we hebben uiteraard wel dikke fun gehad in de sneeuw.

Verder ging het leven gewoon maar door en door, voelde een beetje als thuis moet ik zeggen, elke dag werken en in de weekenden naar de klote gaan (sorry voor mijn taalgebruik btw) Ik werkte van 17.30 tot 00.00h en ook nog op zaterdag. En in de tussentijd ging ik op zoek naar een andere baan of misschien wel een 2e baan! In Queenstown heb je ongeveer 30/40 verschillende barretjes/cafe’s etc etc en omdat dit HET toeristische plekje is van Nieuw Zeeland, heeft Qtown ook het handige LWB : lakes weekly bulletin. Dat is een krantje dat verschijnt elke maandag met daarin allerlei advertenties van mensen die spulletjes verkopen, appartementjes verhuren, baantjes die worden aangeboden en alle updates en avonden van elke bar!

Ik besloot mijn cv te mailen naar elk bedrijf wat in de LWB stond. En na 2 weken werd ik wakker gebeld op een zaterdag of ik nog steeds geinteresseerd was in de baan bij skyline. Skyline???? Pfff hmmm haha ik wist helemaal niet wat het was of waar ik voor gesolliciteerd had, maar ik zei maar ‘’YES STILL INTERESTED’’ en ik werd uitgenodigd voor een gesprek.

Alright dit is dus anderhalve maand geleden.... !

Skyline?? Na een klein onderzoekje op internet kwam ik erachter dat skyline een bedrijf is bovenop de berg met het mooiste uitzicht van Qtown. Het heeft ook 3 andere verstigingen in Rotoura, Canada en Singapore. Het is een bedrijf wat zich specialiseerd in een restaurant en luge met een super uitzicht op deze 4 verschillende plaatsen.... Wat mijn baan in zou houden: luge instructeur/operator.: mensen in en uit de lift helpen, tickets en foto's verkopen, mensen instrueren hoe de luge karts werken etc etc. een aantal verschillende soorten activiteiten.

De luge bestaat uit 2 racebanen van 800m boven op de berg. Je knalt naar beneden met een kart en terwijl je dat doet kan je genieten van een van de mooiste uitzichten in NZ. (foto’s)

En ik mocht dus op gesprek komen.....

Voor het eerst in mijn leven had ik een solicitatie gesprek! Best wel spannend moet ik zeggen, vooral omdat ik deze baan graag wilde hebben! Na een tripje in de Gondel naar boven, was het tijd voor het gesprek. 2 supervisors voor me neus met VEEL vragen.. pfff niet normaal. Wat zijn je sterke/zwakke kanten vragen over mijn voorgaande werk blablabla en uiteindelijk moest ik in 30sec. vertellen waarom ik de baan zou moeten krijgen...> Heeey!!! ‘’ I AM THE CRAZY DUTCH’’!!!

Hahaha ik weet niet hoe ik het gedaan heb, maar zelfs met mijn soms veel te grote bek... werd ik na 2 dagen gebeld dat ik was aangenomen!! YES!!!!!!!!! De callcenter gedag gezegd en op naar beter! Hihi eerste dag was mijn introductie.. een uniform waar je U tegen zegt: 2 broeken, vesten, bodywarmer, muts, handschoenen, Jas, schoenen, naamkaartje etc etc.

In 2 woorden: Super geregeld!!! Een contract van 3 maanden, dus gegarandeerd geld, gratis lunch buffet vanuit het restaurant, great people en een niet verkeerd kantoor uitzicht na wij dachten. ;-)

Verder ben ik erachter gekomen dat ik na 6 weken werken bij de luge een aantal activiteiten in Queenstown GRATIS kan gaan doen: Jetboating, paragliding en de AJ hacket bungeejump!

Hahaha yep yep de tijden zijn gekeerd, een nieuw avontuur is gestart!!! Oondertussen verhuisd naar een warm plekkie dichter bij de stad en alles is weer beter! Ik heb lache collegas en de feesten zijn weer begonnen, veel uitgaan en ik ben zelfs wezen zaalvoetballen!  De winter is over en het is zojuist lente geworden hiero.

Hoewel het nu lente is, regent het nog steeds wel af en toe en als het regent in Qtown, betekent het dat het sneeuwt hoog op de berg...... en dat betekend SNEEUWSCHEPPEN! Hahaha de ene dag sta je sneeuw te scheppen in de kou en de andere dag moet je jezelf insmeren voor de zon.  Ja over een maandje... zal ik wel zwart zijn, aangezien hier geen ozonlaag is en ik de hele dag buiten werk.. YES LOVE THE SUN!

Thnx btw voor alle bezorgde berichtjes over de aarbeving!! Er was dus een aardbeving met 7.5 op de schaal van richter in canterbury (vlakbij Christchurch) er is gelukkig niemand gewond geraakt, maar er is wel veel schade aangericht. Sommige mensen konden zelfs hier in ons hostel de beving voelen!!!  ik niet want ik was dronken.. haha. Wel raar om alles van zo dicht bij mee te maken. Een paar familie leden van mijn collegas zijn hun huis kwijt!! Gewoon helemaal doormidden gespleten! Niet normaal...

Zooooo wat een verhalen he, niet normaal. Op de dag van vandaag ben ik 13 maanden weg van huis. Zoals de meeste van jullie weten was het plan om een jaar weg te blijven, maar zoals zoveel plannen die ik had, is ook dit plan totaal veranderd en anders gelopen (totaal geen spijt van hoor).

Wat nu? Ik heb mijn visa tot 5 december in NZ en dan moet ik vertrekken. Mijn contract loopt tot 28 november, dus dat past precies! Ik probeer op het moment wat geld te sparen, maar dat is heeel moeilijk! Iedereen verdient hier ongveer 13/14$ p/uur (7,5€) en alles in Qtown is helaas super duur!

Zodra ik genoeg geld heb vlieg ik eind november naar Aruba, ( als de plannen niet wijzigen haha)!!!!! Dus het wordt een 2e kerst in het buitenland. Why Aruba?? Zoals velen van jullie weten vliegt Jannes (jannes-s.aroundtheglobe.nl) over een weekje naar Aruba om te werken achter de bar!

Dus een maandje terug ofzo, heb ik definitief bestoten om Jannes een bezoekje te brengen en samen met mijn zus te gaan werken en feesten uiteraard!!  HET ZONNIGE ARUBA!!!!!! Yes kan niet wachten. En aangezien ik mijn duikdiploma als professional heb gehaald,  kan ik eventueel ook gaan werken als divecon/divemaster en kan ik weer lekker gaan duiken!!!!

So thats it for now...

Bekijk de foto’s en laat vooral wat van jullie horen!! Ik heb een geweldige tijd en  I LOVE MY LIFE!!!!

Maar ik mis jullie allemaal wel. Geinig hoe tegenstrijdig het backpacken kan zijn...

C ya soon!!!!  ;-)

Reacties 1

Loes 27-10-2010 22:03

Rik! Mijn god! Heb wat reisverhalen van je gelezen..Geweldig! Geniet er zo lang van als je kunt want nl blijft het zelfde en de mensen ook. Rein was zeer enthousiast over je reis en niet zonder reden. Havefun in aruba straks en be safe,
x Loes

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer