Part 2 from 3... Canada baby!!

Dus..

Na een korte pauze van al die memorys ophalen, ben ik zoals jullie kunnen lezen begonnen met story 2..

Dus waar waren we gebleven?! Oja nadat we dus Vancouver hadden verkent en een paar foto’s van de olympische fakkel hadden genomen,  zijn mam en mijzelf nog even door stanley park gelopen en hebben we een parcour van ongeveer 8 km gelopen.  EN JA dat is een flinke tocht voor deze luie backpacker..., mams voetjes waren btw ook blij toen we weer terug waren haha!

Eenmaal terug bij het hotel hebben we lekker gegeten en van wat drankjes op het terras genoten en uiteraard nog steeds een hoop bij te kletsen.  De volgende dag netjes uitgecheckt en in de auto gesprongen voor de trip richting Jasper! Hmm niet roken in de auto??? Uiteraard NIET! Haha de auto was nog niet gestart en alle drie hadden al een peuk in de bek.... hahaha geweldig, doet me denken aan een trip in Australie.. right Rein>? Dus ja, pa achter het stuur, ma relaxen op de achterbank en Ik als navigator...? YES moet altijd goed komen :s ik denk dat het ongeveer 5 min. duurde voordat we auto al moesten keren. WELL DONE RIK!

Eenmaal in de juiste richting gekeerd, zijn we langs de kust gereden richting Whistler (HET ski plaatsje waar ook de olypische spelen van 2010 zijn gehouden ) Aangekomen in Whistler, was het toch niet het stadje wat we ervan hadden verwacht, dat komt natuurlijk omdat het zomer was en geen winter meer. Maar goed,  toch even Whistler verkent.. waar btw gasten ipv ski’s nu met mountainbikes de heuvel af vliegen!! Erg vet om te zien en niet bang hoor die mennekes...

Damn wat was ik elke dag lekker aan het genieten van de zomer daar in Canada, vooral omdat ik een week terug nog met -4 buiten stond te roken en dus stond te bevriezen... haha. Goed de tijd was weer aangekomen om verder te rijden... bestemming: Pemberton!! De natuur en het uitzicht overal werd op de dag mooier en de bevolking in de plaatsjes minder. Pemberton, was dan ook een plaatsje waar we besloten niet te overnachten omdat het niet erg gezellig leek... dus ja dan maar door rijden naar Lilooet......?????? Ooit van gehoord? Nee wij ook  niet, maar dat kon gewoon niet kleiner zijn dan Pemberton.... toch?? Hahaha, Lilooet bestond dus lettelijk uit 1 straat, met 1 bar.. haha en uitgestorven!!!! 

Yep pa en ma.., als je gaat rondreizen,  kom je ook deze dorpjes tegen en moet je het ermee doen..  MAAR, we hebben dus wel een gezellige avond gehad in de enige bar in 100km omstreken en ik denk dat pa en ik rond 9:30h nog maar de enige waren die in de bar zaten, samen met de barvrouw uiteraard... die helemaal   ‘’I LOVE MY LIFE’’ uitstraalde.... haha! Weer een mooie ervaring erbij zal ik maar zeggen!

Volgende ochtend weer een fijn ontbijtje naar binnen geschoven (gebakken ei, hashbrown en VEEL bacon!!) dat is namelijk wat elke Canadees eet en letterlijk elk restaurant serveert in de ochtend.

Bakkie koffie en de cigaret en we zijn er weer klaar voor! Op naar Kamloops..

Nieuw zeeland  is erg mooi, maar op sommige plekjes die we onderweg tegenkwamen, viel NZ weer in het niets.. pff wat een bergen en meren.... ja gewoon ongelooflijk mooi! En ik denk dat we ook om deze redenen WEEEERR fout zijn gereden,  haha Mmwwaa ongeveer 50km in de verkeerde richting en dan moet ik zeggen ‘’de natuur is mooi hoor, maar niet ZOOO MOOI DAT JE ALLES NOG EEN KEER MOET AAN ZIEN VOOR EEN UUR LANG!’’ hahaha dit keer was het btw niet mijn fout..

.

Dus eenmaal terug aangekomen op hetzelfde kruispunt,  bleek dus dat we 1 bordje met de grootte van +- een laptop.. niet hadden gezien.. OK pa het is je vergeven!  ; )

Vanuit hier langs Clear water en Blue river gereden richting Valemont waar je schijnbaar een soort van challetje kon huren in the middle of nowhere ! Wat zal ik zeggen.. bekijk de foto’s want we zaten dus lettelijk tussen de bergen en bomen ingesloten.. WOW. 

Af en toe bijna een hartaanval gekregen van die kleine hummingbirds, die even langskwamen om te eten. WAT EEN HERRIE en ZO snel.. Ongelooflijk.

Yep yep ik zei het al eerder en ik zeg het nogmaals..; ik maak zoo veel mee en elke dag is weer een nieuwe ervaring. Ik geniet zooo veel van mijn reis tot nu toe, niet normaal!! En dat is de reden en de enige reden waarom ik nog steeds aan het reizen ben, er zijn namelijk te veel gasten die aan het reizen zijn om andere redenen en daardoor gewoon weg geen lol meer hebben, maar stomweg niet naar huis willen gaan. > Wat mij betreft : ‘’ Traveling is good as long as i have FUN on my adventures!’’

Ondertussen, tijdens al onze avonturen in Canada hebben we uiteraard ook elke keer dat we ergens verbleven onze oranje shirts aangetrokken om de boys te volgen richting de finale! En terwijl jullie waarschinlijk rond 21:00 in de kroeg het voetbal aan het volgen waren.. moesten wij om 04:00 opstaan! Pff wij keken dus met een bak koffie in bed de wedstrijden! YEAH GO HOLLAND!!!!

Weer fris en fruitig (soms met een enorme kater) onze knalwitte chevrolet ingesprongen, op naar Valemont. Valemont was de laatste stop voordat we aankwamen op onze bestemming: Hinton! Via Valemont zijn we door Jasper gereden (erg populair plaatsje) veel mogelijkheden om te skien en te feesten en het ligt naast het Enorme en geweldige ‘’Jasper national park’’

JNP is een natuurpark waar je doorheen moet rijden als je naar Hinton wilt.. en als je er ooit komt, DOE DAT, het is een aanrader, je rijdt letterlijk tussen de Canadian Rockies door en je komt regelmatig wilde dieren tegen die langs de weg of op de weg staan! Zoals herten, springbokken, beren etc etc. EN uiteraard is de natuur geweldig, grote glas heldere meren, enorme bergen en wilde rivieren bestaande uit ijskoud gletsjer water ! ZIE PICTURES....

Toen was het moment daar,  we zijn aangekomen in Hinton en we gaan de vrienden van pa en ma ‘’Ken en Linda’’ bezoeken. Zo relax zijn ze hier in Canada, echt super.. dus de biertjes en de wijn losgetrokken en Ken had nog een paar lekkere muffins over.. je weet wel: die brownies gemaakt van datgene wat Amsterdam/Holland eigenlijk zo populair maakt. ;)

HAHAA zo netjes al Ken is, waarschuwt hij mij en pa en ma hiervan en dus dat dit niet ‘’normale’’ brownies zijn...Mam uiteraard niks hiervan meegekregen.. haha en ons hertje,  begon de aanval, 1 brownie, BOEM, 2 brownies..... yep smaken goed he die chocolade cakejes???? Hahahaha, zoals jullie wel kunnen raden, kwam de ‘’grote schok’’ voor iedereen een half uurtje later, ma helemaal duizelig ‘’oooeee ik moet even gaan liggen hoor’’ Hoe kan dit nou?? Misschien is het de zon, de hitte weet je wel...?? JA MAM dat zal het wel zijn.. de enorme hittegolf, kwam die hittegolf toevallig gepaard met een enorme ‘’honger en dorst golf’’ :)

Ja mooie avond gehad en veel bijgeklets met onze Canadese vrienden! Later die avond naar Brad en Jolene gereden, de 2 andere van de groep. Deze waren helaas niet thuis vanwege een ziekenhuis bezoek. Maar zo vriendelijk en gastvrij als dat ze zijn hiero in Canada, mochten wij daar verblijven. Mooi huis btw! De volgende dag hadden we etentje bij Ken en Linda.. en op het menu... ons favoriete maaltijd.. KREEFT!!! Hahahah pa en ma en ok ik ook, zijn bepaald niet erg dol op dieren die levend voor je neus worden gekookt en die je daarna doormidden moet breken. Hahaha maar wel erg erg veel lol gehad die avond, Ken als stoned als hij was, begon nog even te spelen met de kreeften voordat we deze naar de hete ‘’jacuzzi’’ stuurde en dat resulteerde uiteraard in nog meer fun!

Super tijd gehad met onze Canadeze vrienden..! Eenmaal terug gekomen uit het ziekenhuis zijn we samen met Brad en Jolene en Ken en Linda uit eten geweest bij de Griek en zijn Ken en Linda samen met ons ook nog wezen raften tussen de Canadian rockies...

Raften coool!!  ‘’zal ik mijn camara mee brengen in de boot?’’ Ja geen probleem joh we hebben een waterdichte tas in de boot volgens Ken... OK dus de camera erin gestopt, maar na 5 minuten zat de boot VOL water en je kan wel raden de camera zeik nat!! Haha weer en lesje voor Rikkie en een tip voor de rest, NIET JE CAMERA MEEBRENGEN ALS JE GAAT RAFTEN..

(klinkt ook best wel logisch als ik het zo terug lees) maar heeee jullie kennen me he?!!

En toen was het helaas weer tijd om te vertrekken uit Hinton en onze weg terug naar Jasper en uiteindelijk Vancouver te vervolgen. Toch nog een paar dagen verbleven in een challetje in Jasper National Park en toen toch echt afscheid genomen van onze geweldige vrienden!!! AGAIN THNX FOR EVERYTHING!!!

Op de terug weg een super route gereden met weer veel te zien! Weer een paar beren gezien en weer op een paar plaatsen gestopt. Onderweg nog even een backpacker een lift gegeven en toen was het bordje ‘’Vancouver’’ alweer in zicht.

ZOOO, een weekje in Hawaii rond gehangen,  bijna 3 weken door Canada gereisd.. 3000km gereden, Heel veel gezien en meegemaakt, vrienden weer gezien, heeel veel lol gehad, Nederland naar de kwartfinale zien scoren, pa en ma mij weer bijgepraat over alles en iedereen thuus en ik hun weer ‘’blij’’ gemaakt met mijn plannen... Maar helaas de tijd is gekomen om terug te vliegen naar NZ!  THNX pa en ma voor alles, het was een super trip!!! X

In mijn volgende deel 3 zal ik jullie vertellen hoe de rest van de tijd hier in NZ is verlopen..  ;)

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer