8,5 months past...whats next?

Hi there!!!

Its been a long long time.. maar hier is dan eindelijk het volgende verhaal of my trip!

Zoals jullie weten en als laatste verhaal hebben kunnen lezen waren mijn laatste belevenissen met mijn maatje Rein in Melbourne! Hele goede laatste dag gehad met een behoorlijke hoeveelheid alcohol vanaf 3h 's middags, zo goed dat Rein het helaas niet kon volhouden tot..... haha ja ik kwam dus om 06.00h in de ochtend terug in het hostel, zwaar moe, nog steeds behoorlijk van de kaart en dacht eindelijk te kunnen pitten! Dus ik spring in mijn bed en net als ik mijn ogen sluit, gaat er een wekker af??!!! HUH?? oja FUCK, Rein moest dus alweer opstaan omdat zijn vlucht behoorlijk vroeg al vertrok AAARFGH!

Haha dus hup ik er weer uit, Rein wakker gebeukt en op naar het vliegveld zonder slaap en beide erg brak. Daar was het moment dan aangebroken, afscheid na een maand dikke fun hebben gehad.. Rein terug naar de normale wereld en ik op naar een nieuw avontuur.. MAAR EERST, SLAPEN!!! Terug in mijn bedje en eenmaal uitgeslapen was het tijd om mijn plannen te maken voor de komende tijd, eerst maar eens de AUS OPEN 2010 verder volgen en de finale kijken tussen mijn held (FEDERER en de Irritante schot/brit/ier whatever MURRAY) haha.

Ik had besloten de finale te gaan kijken op het federation square.. een mooi plein midden in de stad en met een enorm scherm waar +- 1000 man bijeen waren gekomen om de finale te kijken. Eenmaal aangekomen mocht ik als diehard federer fan plaatsnemen tussen alleen maar schotten en britten .. haha erg interessant als je ''GO FEDERER'' schreeuwt... :)

nee iedereen was gelukkig erg sportief en geen tennis hooligans, iedereen weet de uitslag wel, dus ja mijn avond kon niet meer stuk.. SUPER.

Next day, was het tijd om werk te zoeken.. cv'tje gemaakt, uiteraard hier en daar een beetje mooier gemaakt met wat geweldige werkervaringen HURRHM.. hihi en vol vertrouwen naar de eerste de beste koffieshop, cafe's etc etc om werk te vinden als een barman ofzoiets in een van de mooiste steden van Australie:  MELBOURNE.. damn wat een geweldige stad is dat zeg.. !

Uiteraard was mijn volle vertrouwen een beetje overschat en was er niet echt een baantje te vinden in ''the hospitality'' (horeca) Wel een aantal marketing en sales baantjes aangeboden gekregen maar dat was niet echt wat ik wilde doen. Dus ja kort gezegd, heb ik er niet echt heel veel moeite voor gedaan om een baantje te vinden naar mijn zin. Dit vooral omdat ik behoorlijk wat geld moest verdienen voor mijn verdere trip. En een goede manier om dat te doen is, domweg hard en veeel werken in een plaats waar je weinig kan spenderen. Na wat vrienden gesproken te hebben en de lonely planet wederom geraadpleegd te hebben, was de keuze snel gemaakt: FRUITPLUKKEN yipppieee... :s

2 daagjes nog in Melbourne gebleven, afscheid genomen van mijn vrienden ter plekke en tot mijn spijt mis ik de formule 1 race... wat echt mijn plan was!!! :( maar ja life goes on!!  Spullen gepakt en op naar Shepparton (2 uur boven Melb.) voor mijn eerste fruitpluk avontuur! Aangezien het hoogseizoen voor perenplukken is aangebroken waren mijn verwachtingen simpel: veel werk, veel geld verdienen.. haha. Nou eenmaal aangekomen begon het... HELLL!!!!!! ik zal het komende een beetje kort houden want ik wil jullie niet depressief maken ;).

Waar zal ik beginnen?! Oja ik had btw te horen gekregen van mijn accountant dat ik totaal door mijn geld heen was, door meerdere redenen haha BUT... NO REGRETS. Dus zo begon het, geen geld, veel te zware backpack (niks meer gewend), maar goede verwachtingen! Aangekomen op het treinstation vroeg ik aan die gast waar de ''harvest office'' was?! Dat is een kantoor waar je je eerst moet inschrijven om uberhaubt te kunnen werken..

''Ohh only 10 min from here''  ok dat is mooi dacht ik, met de nadruk op dacht ik.. haha het was dus 40 min lopen!!!! GODVER, 34 graden 13.00h en ik zweette me helemaal de tering... eenmaal aangekomen en opgelucht heb ik me ingeschreven en verwachte ik een baan te krijgen of iets in die richting.. maar NEE, ik moest dus zelf een baan gaan zoeken??!! HOE?? ik had geen transport, zoals een auto om langs de boerderijen te rijden.. dus ik was eigenlijk ''fucked'' haha ok No worries zei ik tegen mezelf, druipend van de zweet en helemaal kapot van al het gereis de hele dag. Ik ga gewoon naar een hostel met ''farm connections'' dus hup weer mijn vriend de lonely planet geraadpleegd en erachter gekomen dat er letterlijk 1 hostel was in HEEL Shepparton het GAT van Australie.... huhm ok gebeld en er was geen plaats voor de nacht.. AARAGAH, verder gebeld en na 7 hotels gebeld .. allemaal vol! ok er was er nog 1: 45$ p/nacht, wat voor een backpacker al heel veel geld is, laat staan een backpacker ZONDER geld. Goed, gevraagd voor wat advies en te horen gekregen dat er veel mensen ook bij de rivier slapen. Weer 30min lopen, aangekomen.. moe inmiddels 17.00h 's middags en het begon donker te worden.

Ga je echt tussen de spinnen, mieren, slangen, op een harde grond zonder tent slapen Rik??? Ik zat er helemaal doorheen voor het eerst tijdens mijn reis!

Besloten toch het hotel te pakken, wat achteraf een goede keuze was. Even later had ik mijn koppie er weer bij en eenmaal uitgerust het hostel weer gebeld voor de beschikbaarheid voor komende nachten.. OKOK er was wat vrijgekomen en er was veel werk zei de eigenaar! YES!

Eenmaal aangekomen.. NEE voorlopig geen werk WAT???? dus ja samengevat: Teleurstelling na teleurstelling er kwam geen eind aan! Goed geboekt voor een week en na een week toch werk gekregen. Het hostel was het slechtse hostel wat ik gezien heb.. saai en kamers met 12 bedden in een grote teringzooi. Het werk was dus perenplukken en je kreeg niet p/h betaald maar per ''bin'' (krat) 1 krat: 500kg = 26$ = 20 euro..

en om 1 krat te vullen was je met 3 man ongeveer 1 uur bezig!!!! Wat een rommel.

34 graden, soms 10 liter water op een dag drinken, zonder naar de wc te gaan hahaha, ongelooflijk. 12 uur werken op een dag en 100$ verdienen??? NO WAY!!! dus ik was al snel op zoek gegaan naar een nieuwe baan somewhere.. alles is beter als dit. Goed na een weekje leerde ik uiteraard weer nieuwe gasten kennen en werd het hostel weer een grote party place met veel drankspelletjes.. en het mooie is: iedereen zit in hetzelfde lelijke schuitje. Hahaha dus uiteindelijk erg veel lol kunnen maken, maar het was echt tijd om te gaan, want ik moest nog steeds een berg geld verdienen!

Uitgezocht dat je in Innisfail (net onder Cairns, de plaats waar de hele reis begon) in de bananen branche kon werken en p/h kon verdienen!!! YIEHAA, op naar Innisfail de andere kant van australie..en van zomer naar herfst! Vlucht geboekt en eenmaal aangekomen was het een aangename verassing: een kamer met 4 bedden, tv, eigen koelkast en douche en wc... TOP! na 3 dagen al een fulltime job gekregen dus het kon niet beter, HEL was over.. (dacht ik teminste)

Het werk in de bananen is goed op een zekere hoogte. Er zijn namelijk heel veel verschillende werkzaamheden en 90% is K*T en enorm zwaar en saai werk.

Je werkt letterlijk tussen de enorme spinnen, slangen, ratten, in de modder en stromende regen!!! pfff niet goed, dus om het kort te houden na een voetinfectie gehad te hebben (van de enorme vuiligheid) en elke week zwaardere/meer saaie werkzaamheden gedaan te hebbben, kon ik na 8 weken echt geen dag langer meer werken en heb ik besloten te stoppen met de ''fucking bananas'' zoals ze dat hier zo mooi zeggen. :)

Dit is mijn 1e vrije week in 9 weken en het is geweldig!! im living the dream again.. Geld gespaard en besloten mij te richten op het poker op mijn laptop die ik de 1e week al gekocht had omdat het zo saai was hier haha. Nu moet ik wel zeggen dat ik na de 2e week het hele hostel ken en iedereen erg relaxed is... We hebben elke weekend heel veel fun en uiteraard veel drankspelletjes, barbeqs, verkleedpartys haha etc etc. Dus ik ga het hier toch wel missen. at least the people!! 

Ok nu zit ik hier dan mijn verhaal te schrijven in mijn bedje.. buiten regent het en iedereen is hard aan het werk except for me!!!! haha. Vrijdag is mijn laatste dag in het hostel en we gaan er een flinke party van maken, heb ik te horen gekregen. Dan reis ik zaterdag met een vriend uit Nieuw Zeeland terug naar Cairns om met een paar oude maten van het duiken, Cairns onveilig te maken als vanouds!! Aanstaande dinsdag vlieg ik terug naar Melbourne voor mijn laatste week in Australie.. en ontmoet ik weer wat oude bekende.

Jullie vragen je misschien wel af, hoe het ging met het poker deze week???!! Well thats my secret! maar geloof me.. NEW ZEALAND wordt een trip met veel toffe activiteiten... ;)

Dus boys and girls.. alles is uiteindelijk op zn pootjes terrecht gekomen! Ik heb hard/zwaar en erg saai werk gedaan, wat uiteindelijk toch een mooie ervaring is geweest... je weet en leert alles weer een beetje beter te waarderen! Yeah i'm happy again.

Dus nu is het tijd voor mijn avonturen in het mooie Nieuw Zeeland. Ik ga voor 2 maanden, beide eilanden verkennen.. HOE?? weet ik nog niet, misschien een auto kopen. Ik wilde eigenlijk een motor kopen en daarmee alles verkennen, maar het is winter daar dus veel regen en behoorlijk koud. We will see! Zoals gezegd zoveel mogelijk activiteiten doen als ik kan, zoals bungee jump, skydive, wild water raften, mountainbiken en snowboarden!!! Ik hoop dat het allemaal mee zit en dan kunnen jullie een top verhaal met veeel foto's verwachten!!!!

Na 2 maanden Nw Zealand, gaan we van winter naar zomer: het is de tijd voor 1 week relaxen op het strand in de zon, in Fiji en van het zonnige Fiji gaan we naar het zonnige hoelahoepende mooi meiden eiland HAWAII  ;) en gaan we weer wat surfen op de enorme golven daro!!! Haha en dan zal het geld wel WEER op zijn, maar dat zien we dan wel weer right>!!

OK! Hoop weer op veel reacties van jullie, vind ik super..!! OJA, ik heb ook ''mijn reis'' helemaal up-gedate dus.. als je wilt kan je ongeveer al mijn bezochte plaasten bekijken (de data klopt niet maar goed) Dus klik op de volgende link..  http://joinrs.aroundtheglobe.nl/mijn-reis/

LOVE, PIECE AND LIVE THE DREAM!!!!

x

Reacties 2

Rein 22-04-2010 15:57

Maat!

Inderdaad, Melbourne is zeker de vetste stad... al heb ik ze niet allemaal gezien... too bad van de F1! Als je straks weer in NL bent gaan we samen naar SPA, deal?

vette foto's btw! Goed te zien dat je echt overal dikke fun hebt!

Enjoy living the dream, ga ik hier in het gelukkig zonnige NL weer verder werken...

Take care! Grtz Rein!

Pieter 28-04-2010 21:00

Na een zware dag werken, liep ik naar de jumbo voor een kilo bananen, pfffoee, minstens 100 meter lopen en bekaf, dat is pas zwaar

Mooie verhalen weer Rikkie, te lang niets gehoord van je. Maak er nog een dolle boel van

Pieter

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer