12 maanden + deel 1 van 2/3

Hallo allemaal!!!

Hier ben ik weer...

Ja het is echt een lange tijd geleden dat ik iets op mijn blog heb geplaatst.. of dat ik gereageerd heb op sommige mailtjes... sorry voor dat, maar ja zelfs met dit geweldige backpackers leventje  raken sommige backpackers soms een beetje uit het ritme en missen hun vrienden en familie iets meer als normaal en ja ik kan het eigenlijk niet uitleggen, maar zal een poging wagen later!

Alright waar zal ik eens beginnen.. NOU ik ben nu meer als een jaar weg en ik ben nog steeds niet van plan om naar huis te komen.. in tegen deel eigenlijk (kom er later op terug) .. slim he, op deze manier hou ik jullie geinteresseerd in dit verhaal haha..

We gaan terug naar eind Mei.. toen heb ik mijn laatste verhaaltje geplaatst en is het avontuur in NZ verder gegaan > Aangekomen in Queenstown en rustig het stadje verkent.. eerste paar dagen in een hostel verbleven en de plannen op een rijtje gezet. Zoals gezegd besloten om werk te zoeken en hier een paar maanden te blijven voor het sneeuwseizoen en dus de winter.. BRRRR KOUD!!! -4 overdag, vaak nog steeds rondlopen in je korte broek en sneakers vanuit OZ en uiteraard geen warme kleren gekocht, omdat ik daar geen geld aan wilde uitgeven..  ‘’suck it up princes’’ zoals mijn reisgenootje Paul uit Ierland altijd zegt haha de bikkel!

Ok tijd om werk en een huis/appartement te zoeken, want dat is uiteraard goedkoper, maar ook omdat je niet in een kamer met 7 andere snurkende/stinkende gasten wilt salpen, als je de volgende dag moet werken.. snappie??!! Dus hup in de race auto uit 1986 haha op zoek op zoek. Alles top tot we op een gegeven moment een raar gekraak en gepiep horen vanuit de achterbank...???? ’’aaah will be alright no worries..’’ hahahah zoals altijd zo makkelijke gedachten hiero!

MAAR het geluid werd sterker en sterker, dus toch maar besloten om de auto de volgende dag naar de garage te brengen. Resultaat : 5 km langer rond rijden en het linker achterwiel zou eraf zijn gevallen.. oeps. Stel je eens voor! No problem ff fixen die hap en gewoon weer door..! 200$ lichter maar uiteindelijk wel een appartementje gevonden met wat gekke brazilianen en fransen.

Dus ja alles geregeld.. huisje, auto, geen boompje en beestje btw. En maar op zoek naar werk dacht ik. Todat ik realiseerde dat mijn lieve oudjes in 3 weekjes tijd naar Canada vlogen voor een vakantie van bijna 3 weken... en ik het niet kon laten om ze te gaan verassen daro! Dus ondanks alle plannen en ik alles bijna geregeld had, heb ik binnen een week alles op zn kop gezet om een gekke trip te maken en weer heel veel van de wereld te gaan zien haha, ze noemen me niet voor niks ‘’crazy dutch!!’’ ;)

Ik had nog steeds mijn ticket naar Fiji en Hawaii (vanuit mijn wereld ticket) dus er verscheen een lampje boven mijn geniale brein hhhrrrmm.. haha en toen wist ik dat ik de verassing ook echt kon gaan realiseren, zonder al te veel geld te spenderen... Dus even kijken, Jannes (my sis) een mailtje gestuurd met alle ideeen en plannen.. van haar alle info gekregen voor de Canada adressen en Tel nrs. Etc etc pffff en toen...  

let op he:::  vanuit Queenstown, naar Auckland vliegen, van daar naar Fiji, dan Hawaii big island > Hawaii little island > San Fransisco > Vancouver!!! En dat in 7 dagen!!! YIEHAA wat een uitdaging en YES weer nieuwe ervaringen en tickets/vliegvelden en STRESSSSS, nee dat laatste is uiteraard niet waar, want zeg zou zelf stress in HAWAII??? Mwa, meer zoiets als zon, zee, strand en mooie meiden die met hun rokjes heen en weer shaken.. get it... haha

Dus ja ik ben 5 dagen in Hawaii wezen relaxen, haha van -4 graden in 2 dagen (nou eigenlijk 1, omdat je een dag terug in de tijd vliegt) naar +34 graden!! Geweldig eiland, maar niet echt veel gedaan, vanwege geld zaken, dat vond ik btw ook niet echt erg ;) .. lekker hangen in de zon, Honolulu verkennen en okok toch ook een beetje feesten... ;)

Van Hawaii op naar San Fransisco en door naar Vancouver! En omdat het allemaal snel geregeld moest worden kon ik helaas niet 1 dag in San Fransisco of Fiji blijven, maar ja zonder poen kan je toch niet veel doen.. en ik wil zoieso niet super snel door Fiji of America rushen zonder echt iets te zien of te doen.  Dus daarom besloot ik om langer in Hawaii te blijven.

EN TOEN, was het moment aangekomen, de verassing..

Ik kwam aan op het vliegveld, backpack opgepikt en door naar de douane.. hoor ik op de achtergrond‘’sir, please come with me’’ TERING wat nu weer, ik werd appart genomen, in een klein, heel klein donker hokje ahahaha nee ik werd wel appart genomen maar niet op niet manier! (ik weet hoe jullie zijn, vetzakken)

5 man om me heen en een vragen parade van +- 30 min. Tas helemaal leeg gedonderd en onderzocht en dat allemaal omdat ik geen ticket had uit het land, DOM!!!!! Ik wist dit van NZ maar niet aan gedacht dat Canada dat ook had.

 Pfff de waarheid wint altijd right, dus tegen alle 5 precies hetzelfde verhaal verteld en uiteindelijk toch doorgelaten, Thnx rukkers! Opgelucht en tijd voor een cigaret.. dus toen ik eenmaal naar buiten liep en naar het hotel van pa en ma wilde gaan hoor ik op de achtergrond.. ‘’hallo’’ HUH????? Staan pa en ma daar gewoon op mij te wachten, hahaha TERING !!! 2 weken lang een geheim gehouden, 6 vluchten gevlogen, totaal van 2 dagen reizen, veel geouwehoer met douanes en daar staan ze dan MIJ te verassen...AAARRHH ALLES VOOR NIKS!!  (haha dat was btw mijn 1ste kleine gedachten, daarna gewoon blij hoor haha) Maar HOE kan dit????

Nou dat is een lang lang en tragisch verhaal, maar als je dat verhaal wilt weten, moet je dat maar een andere keer aan mij vragen okay?!   (btw ik ben in gedachten bij jullie,   H, J, S, M !!!!

Ok, mijn ouders waren toch wel verast hoor haha, omdat ze totaal niks wisten van mijn plannen tot op de dag van hun vertrek naar Canada.. NICE!!

HEEYY, lang niet gezien..., 8,5 maand om precies te zijn en het is wel super moet ik zeggen om dan weer mensen te zien die je mist! ALRIGHT!! Uiteraard bijgeklets en naar het hotel gereden waar ze verbleven. Kom ik daar aan hebben ze ook al een kamer voor me geboekt hahaha YYYYEEEEESSSSS!!!! Wow een dubbelbed, schone douche die ik niet hoef te delen met andere zwetende gasten haha en tv met kabel..... Voor het eerst in 8,5 maand haha!!! GREAT!!! Thnx mum and dad!!!

Next day.. uitgerust en klaar voor de trip door Canada in onze super auto!! Eerst maar eens door Vancouver wandelen, WOW wat een stad en groot!!! Ja zelfs na Singapore, Brisbane, Sydney, Melbourne en Honolulu kan een grote stad mij nog steeds een hele hoop energy geven.. Kicke joh!

Ook het park en de haven in erg mooi en je komt er al snel achter dat Canada een heel mooi land is.

Vanuit daar zijn we doorgereden richting de Canadese  vrienden van Marc en Ineke (pa en ma) en zijn we uiteraard op een aantal plaatsen gestopt.........

will be continued.......................

Morgen komt  deel 2.. reacties zijn uiteraard altijd welkom.

Laatste foto's

Reacties 1

Pieter 08-09-2010 19:48

Hey Rikkie,
Goed om weer eens wat van je te horen. Het was angstvallig stil....Met die Joran-verhalen weet je het maar nooit tegenwoordig he, haha. Maar goed om te lezen dat het goed met je gaat. Jammer dat we niet op je verjaardag konden komen. Was wel ff vliegen geweest, maar ja, dan heb je ook wat he!! Kom je nog wel een keer naar NL of ga je de 2e kerst daar vieren?

groeten, Pieter

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer