GREAT barrier reef!!!

HEEY mensen!!

Ben ik weer.. Duurde ff maar heb eindelijk een dagje vrij van al het harde werk, om weer een super sterk verhaal te schrijven haha!

Waar zal ik beginnen?/ mmm nou nadat ik het super nieuws te horen had gekregen dat ik de opleiding divemaster/dive control specialist (klinkt fancy he?? haha) kon gaan volgen.. Ben ik met een paar jongens die dezelfde opleiding volgen, op zoek gegaan naar een appartementje om de kosten een beetje te drukken.. en tevens een plekkie voor mezelf en mijn duikspullen te krijgen en om niet tussen al die backpackers te leven in een vies hostel.. 

En toen begon het allemaal.. wat houd het in:

46 dagen werken en duiken op 3 verschillende werkplekken 1) een kleine boot (+- 25 passagiers)  2) de grote boot (+- 50 passagiers + werknemers) en in het zwembad. dit de tijd dat ik letterlijk werk.. daarbij komen de cursussen (1e hulp en oxygen, rescue diver en uiteindelijk ook de cursus van 4 weken tot control specialist (assistent instructeur) waarbij ik dus les kan geven briefings kan geven en de instructeur kan assisteren en waar nodig de les overnemen van open water studenten. 

Het zwembad om de instructors te helpen met de spullen klaar te zetten en uiteraard ook om schoon te maken :(  haha dan heb je de kleine boot ''sunkist'' waar je de taak hebt om de passagiers te vermaken en de boot te onderhouden en klaar te maken voor aankomst en vertrek.. en uiteindelijk het mooiste van allemaal.. de grote boot ''kangaroo explorer'' waar je dus alles leert wat je moet weten als je op een boot werkt.. de boottermen, knopen leggen om heb vast te leggen op het rif.. want je kan uiteraard geen anker uitgooien op en van de 7 wereldwonders ;)  etc etc en je overnacht dus ook op het rif..

Het is wel hard werken hoor.. maar wel een super vette ervaring! op de grote boot werk je ongeveer 14 uur p/dag!!! Ik ben nu op de helft van mijn werkervaring. Ik begon met 7 dagen in bij het zwembad werken en toen door naar de grote boot. Het lullige was dat ik ingepland was voor 4 dagen, maar uiteindelijk 12 dagen/11 overnachtingen moest blijven..

Ik had dus ook niet mijn spullen meegenomen voor 12 dagen!!! GHHRRR erg vervelend.. Net voordat ik naar de grote boot ging heb ik ook gewerkt op een ''golf dag'' die het bedrijf elk jaar organiseert voor alle duikbedrijven in cairns en omgeving.. super omgeving erg mooi en wat moesten we doen: opschrijven hoe dichtbij de golfers bij ''the hole'' konden komen en veeeel bier drinken haha..

Maar goed daar begon mijn trip en daarna dus door naar de booten daar  kreeg ik ook weer mijn eerste duik na mijn duik in egypte!! YES!! het is echt super mooi!!! niet normaal.. en de dagen vliegen echt voorbij op de boot!! En zoals gezegd leer je beetje bij beetje hoe alles in zn werk gaan op zo'n boot.. bijv. DE KAPITEIN is de baas, je mag geen schoen dragen, alles moet snel en je hebt veel verantwoorlijkheid.. Mijn 2e duik was ook echt ''sweet'' zoals ze dat zo mooi zeggen hiero haha.. we gingen naar diepte van ongeveer 15 meter en daar zag ik een grote donkere vleg voor me.. WAT IS DAT!! mijn buddy en ik waren ff verbijsterd, want wat zagen we een ''green turtle'' van 1,5/2 meter!! NIET NORMAAL!!! SUPER! en zo hebben we ongeveer 100m met hem meegezwommen en kwamen we nog wat haaien en andere gekke vissen tegen..  Kortom: PARADIJS onder water.. 

Ik ben nu +- 1,5 week terug van de grote boot en ben gelijk gaan werken op de kleine boot.. (wat dus helemaal nieuw is voor me) en ja hoor ik was bijna uit de opleiding geschopt door de kapitein.. (ja hier komt ie dan.. weer een Rik actie :) : de boot was klaar om te vertrekken en de kaptitein ''shane'' starte de motor.. de jongens op het achterdek en de zijkant van de boot gooide de touwen los.. dus ik dacht.. alright lets go en gooide het laatste touw los.. wat volgde: MORON, RETARD, WAT THE FUCK ARE YOU DOING!!!!!.. haha je mag pas het touw los gooien als de kapiteit dat zegt, want...... de boot dreef langzaam maar zeker richting een jacht van ongeveer 3 miljoen!!! DUS iedereen in volle haast naar de rechterkant van de boot om de boot weg te duwen van die jacht.. Uiteindelijk gelukt (op 10 cm na) was ik zwaar de lul geweest.. haha!!

Ik merk trouwens dat ik moeite heb om de bepaalde termen in het nederlands te schrijven omdat ik ze alleen maar in het engels leer dus sorry voor dat.. Ik ben trouwens gisteren terug gekomen van mijn rescue diver course en JA ik ben geslaagd.. en kan duikers redden, Yeah! haha. Wat wel heel toepasselijk was maar zeer zeker niet leuk, was de ''vermiste duiker procedure..'' ik zal het uitleggen..: een van de laatste duiken van de cursus ga je naar een diepte van 36 meter en daar kan je maximaal +- 10 min. blijven voordat het echt misgaat met je lichaam..en je wordt ook ''narced'' (zeg maar dronken) en je sommige mensen weten niet wat ze doen dan, iedereen gaat hier anders mee om..  toen we op die diepte waren gebeurde het ergste .. we waren plotseling een buddy kwijt!!! voor de rescue train je deze procedures... maar je wilt dit niet in het echt mee maken.. wij en de instructeur gingen met een rotgang naar de oppervlakte en ''colt'' was nog steeds nergens te zien..Na 7 minuten stress en geschreeuw en gevloek, plopte hij eindelijk op!! PPFFF goede training maar niet leuk haha!! 

Zo nu heb ik een beetje verteld wat ik aan het doen ben.. heb nu +- 37 duiken gemaakt en over een tijdje ben ik een dive control specialist met werk ervaring en kan ik werken waar ik maar wil in de hele wereld ;)

Ik zag dat het bij jullie ook nog best wel goed weer is he?! Super dat jullie berichtjes blijven plaatsen... ik ben gewoon keihard aan het lachen in mn eentje in dit stille internet cafeetje als ik sommige berichtjes lees.. wat moeten ze wel niet denken.. TOF!!

Ok ik ga er weer vandoor! Het zal wel weer een tijdje duren voor het volgende sterke verhaal komt (tja ik moet het ook allemaal maar verzinnen.. ;)  maar jullie weten : geen nieuws is goed nieuws en zoals ze het hier zo mooi zeggen ''i'm just living the dream!!''

Daaaag! x Rik 

Laatste foto's

Reacties 1

Peter-Paul 29-10-2009 18:43

He Rik,

Niet 'n beetje jaloers maar..............Zo zeg, had ik graag 'n stukje met je gedoken. Maar goed. Je kunt het mooi leren als je (if?) je terugkomt.

Groet
PP

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer