2 Crazy dutch die pas echt weten wat lol maken is....

Zooooo!

Daar is ie dan weer!.. The dutch met een nieuw sterk verhaal haha.

Ik zie nu net dat ik mijn laatste reisverhaal gewoon heb gewist GRRRRRR damn! best wel vervelend en zeker jammer!!! maar goed.. ga maar weer een nieuw verhaaltje schrijven dus komt allemaal goed.

Hmm waar zal ik beginnen??!! oja de laatste keer dat ik geschreven had was op 20 december ofzo.. na goed REIN is langsgeweest en dat was pas lache.. Van hervey bay ben ik doorgereisd naar surfers paradise en byron bay.. daar heb ik lekker gesurfd (althans geprobeerd haha) vanaf surfers paradise ben ik met 3 zweedse gasten doorgereisd naar Byron bay en vanaf daar door naar Sydney.  WAT EEN KICKE STAD!!! zoo groot en je kan gewoon voelen en zien dat dat een wereld stad is.. grote wolkenkrabbers en heel veel te zien en eigenlijk een stad die nooit slaapt.. SUPER! Dus ja 5 tot 7 dagen lekker in mn eentje rond lopen door zon mooie stad geeft je best wel een kick. HARBOUR BRIDGE, OPERA HOUSE.. WOW wat een creatief gebouw is dat.. echt vet! ipv een hostel heb ik via internet een kamer kunnen boeken in de stad voor slechts 100 dollar p/week. En aangezien kerst en nye eraan kwam was dat zeker geen slechte zet omdat alle hostel toch al vol zitten en je daar 300 x te veel betaald dan normaal haha.

Alright je kon wel zien dat het maar 100 $ pweek was aangezien er allemaal fijne kakkerlakken mij aan het vergezellen waren FIJN TOP GEREGELD RIK :S!!! haha maar goed je  bent een backpacker dus wat wil je.... En toen was dan eindelijk de tijd aangebroken.. na 4,5 maand alleen gereisd te hebben, kwam mijn maatje Rein aan op het vliegveld.. ik beetje te vroeg uit bed gestapt om hem op te halen maar was ook weer een leuke ervaring (metro) EN JA ik had trouwens de goede metro gepakt..!!

Haha en daar kwam die aan, een klein tasje meegenomen en klaar om even australie te verkennen... > and so we did.. ! Rein was aangekomen op de 25e (Kerst) dus ik had een feestje uitgekozen om kerst te vieren: Een heeel vet strand feest met alleen maar backpackers. .erg geinig om mee te maken aangezien het 30 graden bij ons was en -10 bij jullie in Nederland had ik begrepen .. GODVER ben ik een keertje niet thuis met kerst en wat gebeurd er: WITTE KERST tering, dat was ff balen HHRRM.. nee maar was wel jammer dat ik dat nou weer net niet had meegmaakt. Goed na dat fijne feestje en na veel bijlullen met Rein zijn we sydney weze verkennen en hebben we plannen gemaakt voor de komende maand!

GOH zou ik het bijna vergeten.. NYE hebben we natuurlijk ook meegemaakt! In de stad met het mooiste vuurwerk van de planet! ook hier kwam weer een ''leuk'' dilemma om de hoek kijken: wat gaan we doen met oud op nieuw in Sydney (naast het vuurwerk kijken uiteraard) Want ja er zijn dan zoo veel feesten georganiseerd en dan wordt het best moeilijk om te kiezen.. vooral als je dan ook nog eens wordt uitgenodigd voor een huisfeest van iemand uit nw zeeland. Dus nou ja eigenlijk was de keuze niet zo moeilijk: HUISFEEST!! want zeg nou zelf.. nye is eigenlijk gewoon een avondje stappen en dronken worden: of ons motto van het tuinhuisje (de vriendengroep weet wat dat is: zuipen, schreeuwen en vrouwen slaan haha dat laatste gebeurd natuurlijk niet echt :) )

Dus ja hup vuurwerk kijken.. en WOW wat wordt daar ff omhoog geknalt NIET NORMAAL (ze zeiden dat het ongeveer 10 miljoen kost dat grapje van 12 min.!!  Echt heel gaaf.. Top uitzicht op de harbour bridge en met een paar honderd man vuurwerk kijken en feesten!! n dus daarna naar een feest met allemaal onbekende gasten uit verschillende landen: goh wat hebben wij een schik gehad.. haha dat is pas een oud op nieuw om niet te vergeten..

Volgende dag lekker uitrusten en na lang overleg eruit gekomen wat de plannen zijn: CAMPERVAN HUREN!!!!!!! haha mooi jonge, een busje voor 2 personen met alles erop en eraf hrum eraan. lekker matrasje, camping spulletjes, bordjes etc etc echt geinig joh..

Dus wij als richtiege backpackers rond scheuren in een busje.. als dat maar goed gaat.. van Sydney zijn we richting Adelaide gereden door de binnenlanden en hebben we natuurlijk SUPER VEEL gezien.. overal stoppen waar we willen en lekker genieten van het prachtige land genaam AUSTRALIE>>! dus ja wat zie je dan? watervallen waaronder je kan douchen (ja de douche zat niet in de bus haha) prachtige uitzichten, zonsondergangen, bergen, je noemt het maar op! (see the pictures scheelt een hoop typen haha) Nee maar echt mooi, heel veel lol maken in die bus en mooi om de beurt rijden, ongeveer 450 km p/dag. Op gegeven moment aangekomen in Bendigo.. waar de echte goud mijnen van australie zich bevinden..! Uiteraard hebben zijn we daar in de mijn gegaan op zoek naar het geld van dagobert duck.. ;) EN GEVONDEN jaja we hebben echt goud gezien en gezien hoe ze dat dus vroeger eruit haalde op 400m diepte.. !

Na onze speurtocht naar goud, campeer tripjes op mooie plekjes, barbequetjes langs de weg en het zo goed als slapen op het strand kwamen we dan aan in Adelaide.. waar we een trip hebben geboekt naar Kangaroo island! Dat is een eiland waar de natuur nog mooi vrij zn gang kan gaan en waar weinig mensen wonen (op een stukje land van 150km bij 50km,  4500 mensen) erg veel natuur en dieren. We hadden mooi een guided tour geboekt omdat we anders waarschijnlijk onze bus zouden slopen op dat ruwe eiland haha. ''Maar wat doe ja dan op zo,n eiland met z'n tour Rik???"  nou dat zal ik jullie vertellen: pinguins zoeken, zeehonden in het wild zien slapen op het strand (luie beesten), kayakken, uitzicht posten bezoeken met super vette views van de oceaan etc etc , barbequen, sandboarden en uiteraard slapen in een weiland onder de milkywee (klinkt romantich he?? haha nee maar dat is vet, omdat je daar 80% meer sterren ziet dan in Nederland)

9 januari: DE BRABANDER 10 JAAR!!!! En damn Rein en ik zijn er niet bij.. of toch wel??

Haah De brabander bestaat 10 jaar en door alle slimme en geweldige mensen, hebben we kunnen regelen dat Rein en ik via skype toch nog even op het feestje konden komen!!! TOP GEREGELD en fijn weer iedereen even te zien mensen!! Joop nogmaals proficiat kerel!!

Dus ja na dat gekke tripje en heel veel slappe lachen die we kregen van al die rare backpackers, was het tijd om via de GREAT OCEAN ROAD naar Melbourne te rijden. De ocean road is dus een weg langs de kust waar de zee de rotsen helemaal heeft afgesleten en dat resulteert in heeele mooie uitzichten en foto's.. check it out!! Eenmaal in Melbourne aangekomen en 4000km achter de kiezen was het tijd voor de laatste week van Rein Down Under en was het tijd om de bus ongbeschadigd terug te brengen.. en aangezien wij nogal van het slopen zijn van dingen, was het ook erg verassend dat we de bus niet totaal in elkaar hadden gereden TOTDAT... op de laatste dag: we hadden de bus gepoetst en gewassen> helemaal netjes om terug te brengen.. wij hup de auto in en Rein rijd weg. BAM achterkant van de bus tegen een parkeerpaaltje :S  ggrrr HOE KAN HET!!!!?? haha zoals gewoon waren de zorgen van onze gezichten af te lezen > NOT, haha gewoon een beetje wax halen en klaar is kees! TOP haha.

Nou Melbourne is een hele gave stad met prachtige dingen om te zien en UITERAARD de AUSSIE OPEN!! YIEHAAA.. wij als tennis liefhebbers zijn daar uiteraard geweest en hebben namen zoals: soderling, del potro, roddick, hewitt en djokovic live zien knallen met die ballen!!! DAMN lang verhaal maar komt erop neer dat we nou net de 2 toppers : Nadal en FEDERER hebben gemist vanwege de drukte en nadelige tijdschema's.. Erg jammer maar de sfeer en alles rondom de australian open is ZOOO GAAF, eigenlijk niet te beschrijven....

En toen was de laatste dag van Rein en mij samen down under aangekomen .. besloten om de hele dag lekker te gaan zuipen en niet om te kijken naar het geld (wat we trouwens dus HELEMAAL niet hebben gedaan...:: geen goedkope wijn, maar lekker bier.. geen goedkope tabaco maar, lekkere DURE cigaretten, subway is ook een stukje rijker geworden en de mcdonalds is nu Echt het meest bezocht restaurant van de wereld....... ;)

G*dver ik ben nu gewoon letterlijk arm, maar was het ZEKER waard hahaha!

Dus Rein vanochtend het vliegtuig gepakt terug naar Holland. En ik zit hier lekker een verhaaltje te typen en ga nog even genieten van de australian open! Ff een korte anekdote hoe het was met Rein en wat andere van ons vonden (kregen we per sms:)

''Hey crazy guys, was nice to meet u guys, keep up ur amazing happy energy!! U guys are a good team!! ''

And soo it was!!! Super maand gehad, deed me goed weer een bekende te zien en het word lastig deze maand te overtreffen.. :)

Dusss wat nu>?? Ik heb mijn plannen een klein beetje gewijzigd en heb besloten om 3 maanden langer in Melbourne te blijven en te gaan werken!! lekker geld verdienen en dan door naar Nw zeeland voor 2 maanden en dan komt Fiji, Hawaij etcetc..  Dus ja mensen ik zeg maar gewoon ''ik hou jullie op de hoogte!''

LOVE, NO WORRIES, JUST STILL LIVING THE DREAM!!

x

Rik

Reacties 6

Rein from Sydney Airport 24-01-2010 06:01

Maat goed verhaal! Kater is lekker vlot hersteld, of niet??
Ik ga nu bijna het vaste land van Ozzie verlaten, dus "huppup" tas onderin het vliegtuig, "pop" boardingpas scoren, en "hoppop" het vliegtuig in en een paar uur zweven... of nie!?
haha wat een vette vakantie heb ik gehad maatje, good luck in the mines en spreek je snel weer! Oja, waar is het verhaal over de schade aan de VAN op de laatste dag maybe next time huh?
laterr!

Rein from Sydney Airport 24-01-2010 06:07

maatje, goed verhaal! Je bent trouwens lekker snel van die kater hersteld of niet?

Anyway, ik zit dus nu op Sydney airport achter een dikke iMac typen (vet ding btw, misschien voor my new office , vakantie zit er bijna op, dus dalijk "hop" die tas onderin t vliegtuig, "bup" boardingpas scoren en "hopbop" een paar uur boven de oceaan zweven, of nie!? haha!

Anyway, vakantie was fucking awesome! Jij natuurlijk nog heel veel plezier daaro en ik spreek je over een week!

laterr!

Cynthia de Winter 25-01-2010 08:25

Wat een heerlijk verhaal weer, onder een genot van warme chocolademelk, cv op max en daarna bibberend naar het werk te gaan. Door jouw verhaal te lezen doet het klimaat in Nederland nog kouder lijken dan het al is.
Enjoy ur life..
Liefs Cynthia

Pieter 31-01-2010 18:41

Gave avonturen rik. En mooi om te lezen dat ons tuinhuismotto ook aan de andere kant van de wereld nog in tact is!!
Veel plezier nog gast!

Natte Nelis 16-03-2010 13:32

Rik, Lekkere vent, Goed om te lezen dat het prima met je gaat..

Ik blijf je volgen... !! Ciao ciao

Natte Nelis 16-03-2010 13:32

Rik, Lekkere vent, Goed om te lezen dat het prima met je gaat..

Ik blijf je volgen... !! Ciao ciao

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer