Cairns, Cape Tribulation and what next....!!!

HAAAI!

Ten eerste: IEDEREEN HARSTIKKE BEDANKT VOOR DE BERICHTJES!!! is echt super om te lezen als je hier ff alleen bent ofzo... dus, BLIJVEN DOEN!!! :)

Tja, na een aantal nachten gelogeerd te hebben in een hostel genaamd Gecko's backpackers.. vond ik het toch tijd om een ander hostel te zoeken iets meer in het centrum gelegen en waar ik weer wat andere mensen kon leren kennen.. Dus ben ik terecht gekomen in een leuk druk hosteltje ''corona backpackers'' lekker cheap ook! Nu ik backpacker ben en me eigenlijk  meer moet richten op het letterlijk ''leven hier'' dan het vakantie vieren, moet ik ook zeker op de centen gaan letten!! Cairns is namelijk een echte stad vol met uitgaan en feesten.. best wel leuk maar wilde eigenlijk weer vertrekken na 3 dagen..

TOTDAT ik het geweldige nieuws hoorde, dat je hier kan gaan werken op een boot op de Great Barrier reef (mooiste duikplek ter wereld) en je dan tevens wordt opgeleid tot assistent duik instructeur! Wat houd dat nou in zullen jullie wel denken: ongeveer 60 duiken, meerdere certicficaten, mijn rescue duikopleiding, mijn 1e hulp duikcerticficaat bij ongelukken en nog veel meer!!! GRATIS!! daarvoor moet ik alleen mijn eigen duikspullen kopen en 2 maanden werken en dus de opleiding volgen op een boot.. daarbij moet ik dus ook toeristen begeleiden en trainen die hier voor de lol komen duiken.. VET!!! Ik krijg iig heel veel kennis, diploma's, werkervaring en als ik het goed doe krijg ik waarschijnlijk een baan aangeboden (no worry;s!! ik kom eerst naar huus ;)

Het wordt wel een zware studie van 46 dagen, maar wel heel vet wat ik daarvoor allemaal terug krijg EN het is allemaal in engels dus ik verbeter mn lezen/schrijven en engels praten ook weer... yeah!! Dus om er even op terug te komen, wilde ik dit proberen te regelen en was ik genoodzaakt om langer te blijven in Cairns! Nu is het eindelijk definitief, ik heb mijn eigen slippers, duikbril etc etc gekocht en morgen begin ik al op de boot... :)  Rik is back on the study oei oei!! haha

In de tijd dat ik dit aan het regelen was ben ik de gezelligheid gaan opzoeken voor mijn verjaardag en wilde ik naar Cape tribulation (waar de jungle en de witte stranden elkaar ontmoeten) ERG MOOI!!! Ik leer trouwens erg veel drank spelletjes en de dirty goon (vieze wijn) die je hier veel drinkt maakt het allemaal nog net ff iets leuker..Ik heb een super verjaardag gehad en er is zelfs voor me gezongen door duitsers, engelsen, ieren en canadese ''mates'' dus dat was wel echt leuk. Daarnaast heb ik ook veel smsjes en berichtjes op de site gekregen THNX!!!!

Toch gaat al het feesten en luieren aan het zwembad je een beetje vervelen (haha JA echt) en wil je iets gaan ondernemen.. gelukkig heb ik nu dan de cursus van 46 dagen, maar ik ben zoals gezegd ook nog naar de jungle geweest waar ik een hele vette wandeling in mn eentje heb gedaan! Wat btw heel rustgevend is en waarbij je lekker kan nadenken over wat je allemaal wilt gaan doen de komende tijd! Het was wel echt een beetje eng door de jungle te wandelen met mn slippers, aangezien hier gewoon echt grote slangen en giftige spinnen liggen te wachten op een lekker hollands hapje.. haha maar ik heb het overleefd! Verder ben ik ook nog op een boot trip geweest waar ik een aantal dikke crocodillen heb gezien van 5 METER... damn, dat is echt niet normaal!

Ik zet btw elke keer maar een aantal foto's op deze site, omdat het uploaden tering lang duurt.. Na mijn wandeling over het strand heb ik nog een jungle surfing tour gedaan, waarbij je aan een kabel door de jungle slide.. super vet en best wel hoog.. de hoogste boomtop zat op 25 meter!!! (dat is trouwens de foto van alleen mijn benen haha)

Nou mensen! Ik heb het hier erg naar mn zin en ga de komende 46 dagen hard werken en heel veel duiken, ik maak soms dagen van 12 uur.. dus ik zal proberen tussen tijds weer een verhaaltje te schrijven maar kan niks beloven ok..:)   Blijf iig berichtjes sturen!!!!

Oja sorry, als jullie niet een berichtje van me terug krijgen.. (kan het niet allemaal bijhouden) Mochten jullie een sms willen sturen of mij willen bellen kan dat op dit nr: 0431317255  (uiteraard moet het australische kern getal er nog voor)

Love you all..

Tot snel!!

Kus  

Reacties 2

gi 01-10-2009 21:22

Hey Rik, Helemaal na je zin zie ik!! helemaal toppie!!! nog geen buitenlandse griepjes gehad???
veel succes met je duikding!!
(srry hier gana de berichten plaatsten niet zo makkelijk, wil je de smileys nog er tussen krijgen)

Gi 01-10-2009 21:25

Fijn mm te lezen dat het goed met je gaat, vond het altijd maar een eng idee alleen gaan!!! maar nu weet iuk wat jij altijd zegt.. alles komt goed!
voorzichtig en heel veel pleziertjes nog!

Groetjes Gi!

kukt nog nie helemaal!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Hier overnachten wij

Cairns Beach House, Cairns

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer